stránky Genius loci Sudslava z.s.

Spolek Genius loci Sudslava z.s. přivítal o letních prázdninách ochotníky divadla Julie a spol.

21.08.2019 15:00

Stalo se tak dne 27.7.2019 v obecním hostinci v Sudslavě během letního putování kočovných herců s divadelními vozíčky po obcích na území Podorlicka. Skupina potulných herců z různých částí Čech po jedenáct večerů odehrála na několika místech mezi Divokou a Tichou Orlicí nevšední loutkové představení: "O červené karkulce aneb utekl nám vlk".


Letní divadelní putování bylo zahájeno ve středu 24.7. v Doudlebách nad Orlicí, kdy kočovní herci navštívili dále obce Chleny, Lhoty u Potštejna, Sudslavu, Podlesí, Újezd u Chocně, Sruby, Brandýs nad Orlicí, obec Svatý Jiří, Oucmanice a svoji netradiční pouť poté ukončili v sobotu 3.8.2019 ve Sloupnici.


Během 11 dnů ušli ochotníci podorlickým krajem i se svými divadelními vozíčky přes 80 km a pobavili hranou pohádkou v originálním ztvárnění herců, loutek a hudebního doprovodu velký počet diváků různých věkových skupin. Po skončení divadelního představení ochotníci vždy také zazpívali a zahráli na harmoniku, trubku, klarinet a kytaru veselé kramářské písničky ze svého širokého repertoáru.


Kdo tuto akci navštívil, zažil alespoň na chvíli ojedinělý návrat do starých dobrých časů, kdy tato lidová zábava slavila největší divácké úspěchy. Při divadelním putování vzniklo rovněž několik původních kreseb a dokumentačních fotografií, které připomínají jedinečnou náladu z prázdninové kulturní akce.


Kontakt

Genius loci Sudslava z.s., IČ: 22870661, Mgr. Tomáš Zaplatílek, předseda

tomaszaplatilek@centrum.cz

Sudslava čp. 1, 561 13, okr. Ústí nad Orlicí

723 917 675

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode