stránky Genius loci Sudslava z.s.

Adventní koncert v kostele Proměnění Páně

19.12.2010 12:40

V měsíci prosinci se uskutečnil adventní koncert v kostele Proměnění Páně v Sudslavě. Adventní koncert hudebního souboru SoliDeo z Děčína proběhl v pátek dne 17. prosince 2010 od 18:00 hodin. 

Při sestavování koncertního programu dbal soubor SoliDeo na věkovou pestrost a různou hudební vyspělost publika. Proto vybíral skladby „stravitelné“ délkou a obsahem i pro méně zkušeného posluchače. Každou skladbu interpreti zajímavě uvedli a slovem představili i své nevšední hudební nástroje. Po všeobecně známých dřevěných zobcových flétnách, uslyšeli posluchači flétny lidové, flétny kostěné (z krocana a pštrosů), jednoručku, dvojačku, cornamusu, krumhorn, gemshorny (roh kamzičí, mufloní, rohy kravské, kozí, beraní a z africké antilopy oryx), vzdušnicovou šalmaj, předchůdce dud platerspiel, nebo přímo středověké tříhlasé dudy, chalumeau a barokní dvouklapkový klarinet. Ze strunných nástrojů to byly trumšajt, středověký cimbál, kobza, akordová citera a niněra.

Adventní koncert souboru SoliDeo předložil posluchačům adventní hudbu středověku a baroka z Čech, Itálie, Španělska, Rakouska a Německa.

(foto viz. Fotogalerie)

Kontakt

Genius loci Sudslava z.s., IČ: 22870661, Mgr. Tomáš Zaplatílek, předseda

tomaszaplatilek@centrum.cz

Sudslava čp. 1, 561 13, okr. Ústí nad Orlicí

723 917 675

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode